Smartphone voor Senioren
Smartphone voor Senioren, is dat echt nodig?
Is een senioren smartphone echt nodig?
Smartphones voor ouderen is al een tijdje een veelbesproken onderwerp. Mijn moeder, een 78-jarige slimme dame, heeft altijd moeite gehad met nieuwe technologie en het kostte ons even tijd om haar te overtuigen van het belang van een smartphone voor senioren zoals zij. Maar nu ze er een heeft, is ze er dol op. Hebben ouderen werkelijk een smartphone nodig? Ja, een eenvoudige ouderen smartphone kan heel nuttig zijn. Vooral omdat het hen helpt om bijvoorbeeld in contact te blijven met hun kleinkinderen door te videochatten, om slimme toestellen te bedienen, GPS te gebruiken om te navigeren en de gezondheid te volgen via apps. Een smartphone voor ouderen biedt diverse functies die de kwaliteit van het leven verbeteren. Maar voor al deze geweldige functies die van pas kunnen komen, heeft een senior niet echt een super-de-luxe telefoon nodig. Een eenvoudige smartphone voor senioren voldoet ook. Bovendien voorziet een simpele smartphone voor ouderen in al hun behoeften.
Waarom smartphone voor senioren onmisbaar is
Tegenwoordig gebruiken we onze smartphones voor bijna alles, maar bij de keuze van een smartphone voor senioren is het nuttig om het primaire doel te bepalen. Bovendien kan het uitzoeken waarvoor de senior de telefoon voor zal gebruiken je helpen bij het kiezen van een goed model. Wij hebben alvast de meest voorkomende gebruiksdoelen van een smartphone voor ouderen op een rij gezet. En dit zijn dan ook gelijk belangrijke redenen waarom voor een senior een mobiele telefoon onmisbaar is. – Telefoneren in noodgevallen. – WhatsApp berichten versturen naar vrienden en familie. – Videobellen met familie en vrienden. – Bekijken van de datum en tijd. – Bedienen van slimme apparaten, zoals slimme thermostaat, verlichting en slim slot. – Gebruik van GPS voor navigatie tijdens het rijden of voor wandelroutes. – Weersvoorspellingen bekijken. – Gezondheid in de gaten houden via gezondheid applicaties. – Beheren van social media accounts. – Toegang tot het internet.
Hoeveel senioren gebruiken smartphones?
Het gebruik van smartphones heeft zich flink verspreid en het lijkt wel of iedereen er één heeft. Ook onder de ouderen. In 2015 had 48,5% van de personen van 65 tot 75 jaar een smartphone in zijn of haar bezit. Vier jaar later is dit percentage uitgegroeid tot 85,7%. Ook bij senioren van 75 jaar of ouder is het smartphone bezit toegenomen van 13,7% naar 51,9%, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. Daarnaast is tevens het aantal senioren dat actief is op social media enorm gestegen. Het bellen via internet en WhatsApp gebruik onder senioren is in deze periode ook drastisch gestegen.
Wat zijn de belangrijkste functies van simpele smartphone voor ouderen?
Er zijn heel wat functies van mobiele telefoons die speciaal ontworpen zijn om zich aan te passen aan de speciale behoeften van senioren. Deze simpele smartphone voor ouderen maken het bedienen van het toestel velen malen gemakkelijker. Verwar de handige smartphone voor ouderen overigens niet met een senioren gsm.
Verschil smartphone voor ouderen en senioren gsm
Wat is het verschil tussen een smartphone voor ouderen en een senioren gsm? Een senioren gsm kenmerkt zicht door een overzichtelijk beeldscherm met grote fysieke knoppen. Je kan met dit toestel bellen en sms’en met naasten, maar het toestel heeft geen toegang tot het internet. Het beeldscherm zelf is vaak klein. De simpele smartphone voor ouderen daarentegen heeft een groot overzichtelijk beeldscherm met grote app iconen. Je hebt er toegang mee tot het internet en de tekstgrootte is ook aan te passen. Er staan verschillende applicaties op (die je ook kan downloaden), zoals WhatsApp, Social Media apps en gezondheidsapps. Er zijn geen fysieke toetsen aanwezig, enkel via het touchscreen. De senior vriendelijke functies van een simpele smartphone voor ouderen zijn onder andere: – Eenvoudige menu's – Volledig toetsenbord – Toegang tot internet – Grotere iconen, knoppen en beeldscherm – Hogere volume-opties – Functies voor spraaktypen en spraakbediening – Vergrootglas – Waarschuwingen, alarm meldingen en timers – Noodgeval knop – GPS-locatie – Gezondheid- en fitness apps.
Top 5 voordelen van smartphones voor senioren
Behalve telefoneren, sms'en, video's en foto's maken, hebben smartphones handige praktische toepassingen. We hebben een Top 5 voordelen opgesteld voor het gebruik van smartphones voor ouderen.
1. Bedienen van slimme apparaten
Als je senior alleen woont, kan hij of zij het nuttig vinden om slimme apparaten in en rondom huis te installeren. Deze slimme apparaten bedien je met de app op de smart phone. Een senior kan daardoor eenvoudig het licht aan- en uitdoen, de thermostaat regelen, de radio aanzetten en het slimme slot openen en sluiten.
2. Smartphones geven veel mogelijkheid tot vermaak
Smartphones kunnen een goed hulpmiddel zijn tegen verveling bij alleenwonende senioren. Dit dankzij spelletjes, luisterboeken, podcasts en sociale media die direct op hun telefoon beschikbaar zijn. Senioren die slechtziend zijn hebben ook veel baat bij luisterboeken en podcasts. Tenslotte kunnen senioren sociale media gebruiken om met familie en oude vrienden in contact te komen (en te blijven) via verschillende apps, zoals Facebook of Instagram.
3. Delen van foto’s en videobellen
Senioren die smartphones gebruiken voelen zich vaak ook meer verbonden met de buitenwereld. Dit komt omdat ze met hun smartphone voor ouderen eenvoudig foto’s en video’s kunnen maken die ze vervolgens delen met hun dierbaren. Ook videobellen is een groot voordeel, waardoor de fysieke afstand minder groot wordt.
4. Praktische Apps beschikbaar
Smartphones bieden senioren niet alleen urenlang vermaak, maar ze maken ook het leven gemakkelijker en efficiënter. Bovendien zijn er praktische apps beschikbaar die senioren ondersteunen om bijvoorbeeld de medicijnen op tijd in te nemen of ze waarschuwen wanneer er noodweer op komst is. Deze apps helpen senioren beslist om zelfverzekerder en onafhankelijker te leven.
5. Spraakherkenning commando’s
De meeste smartphones zijn tegenwoordig ook uitgerust met een virtuele assistent die reageert op spraak commando’s. De spraakherkenning is een handige functies die ouderen helpt bij het typen van berichten en het navigeren op hun eigen nieuwe smartphone voor ouderen.
Beste smartphone voor ouderen kopen
Wil je de beste smartphone voor ouderen kopen? Dan kan je terecht bij Senifone. De Senifone ONE telefoon is namelijk speciaal ontwikkeld voor senioren en is voorzien van aangepaste software. Deze kenmerkt zich door onder andere grote touchscreen knoppen, een SOS-knop, voor geïnstalleerde apps en zeer vriendelijk in gebruik. Smartphone instellen voor senioren is bij Senifone eenvoudig, uitgebreid en natuurlijk op een toegankelijke wijze. Mocht je er toch niet uitkomen dan staat de Senifone helpdesk voor je klaar. Gratis en op afstand helpen ze we verder.
Direct bestellen? Bekijk hier de Senifone S1
Wil je meer weten over de beste smartphone voor ouderen? Neem dan contact op met onze support!